DAM system underlättar din filhantering
- Perfekt som bildbank eller mediabank
och låter dig arbeta varifrån du vill!

Lito DAM är ett kraftfullt, webbaserat verktyg för digital hantering som är lätt att arbeta med, för flera olika användare samtidigt.
DAM står för Digital Asset Management. Vår Digital Asset Management (DAM) lösning kan användas som allt från ett enkelt bildarkiv till ett mer avancerat mediadelningssystem och produktionshantering.
Komplettera med otroligt nyttiga tilläggsmoduler så kan ni styra hela er mediaproduktion på ett tidsbesparande och effektivt sätt!

Laptop image with Lito DAM displayed

Tillgängligt dygnet runt

Jobba hemifrån eller
varifrån du vill, på tåget, på flyget...

Tillgång från olika plattformar. Det enda ni behöver är en internetuppkoppling och tillgång till en webbläsare.

Dela enkelt, sänd
länkar inte bilagor

Dela stora filer med hyperlänkar direkt ur systemet som enkelt laddas ner från internet och inte fyller er brevlåda.

Rättighetsstyrning
i mediabank

Grupprättigheterna ger er möjlighet att styra åtkomsten av känslig information. Användarna ser bara de mappar och filer som de har rättighet till.


Konverteringsmotorn

Det riktigt smarta med Lito DAM är konverteringsmotorn. Beroende på vad bilden ska användas till så optimeras den vid nerladdning till valt användningsområde.

Färgstyrning

Lito DAM kan ta hand om hela färgstyrningen av ditt mediaflöde. Vi arbetar med ett Secure Graphic Workflow som säkerställer ditt varumärke.Kraftfull sökmotor

Varje fil inom Lito DAM blir indexerad och tillgänglig i vår kraftfulla sökmotor. Lito DAM stödjer läsning och skrivning av all metadata.Lagringsyta för alla filformat

Lito DAM blir din centrala lagringsplats för alla typer av filformat. Dessutom får ni även relationer mellan bilder och dokument.

Integration och distribution

Via API kommunicerar Lito DAM med de flesta system som ni vill integrera er Lito DAM med exempelvis affärssystem eller webbshop.

Säker lagring och backup

Lito DAM hanterar idag stora datamängder. Systemet är automatiserat att sköta backup för att säkerställa all er datalagring.

”Ett DAM-system är ingen lyx utan en spargris för kostnadsmedvetna kunder.”

Extra moduler

Vi erbjuder olika användbara moduler som ni kan koppla till så ni kan utnyttja Lito DAM till fullo.

XMP

Metadata funktionalitet.

PDF Engine

Produktion med avancerad färgstyrning.

SoftProof

Webbaserad godkännandeprocess.

Movie

Lagra, visa och skapa video format.

Export

Automatisering och integration.

XMP är en modul till Lito DAM som hanterar metadata funktioner till era filer.

XMP som står för Extensible Metadata Platform, är ett rich-media format utvecklat av Adobe som tillåter desktop applikationer att bädda in information om filen direkt in i filen.
Databasen i Lito DAM är utvecklad för snabbare sökning av stora filers information och tillhandahåller möjligheten att skapa egna skräddarsydda metadata fält. Lito DAM läser Adobes XMP, vilket tillåter att ni kan läsa och skriva metadata direkt i vårt användargränssnitt och gör det på så sätt tillgängligt för användare världen runt.
Lito DAM och Adobe XMP används tillsammans för att förhöja ett existerande metadataarbetsflöde.

Användare kan arbeta med XMP metadata direkt via Lito DAM utan att behöva använda Adobe filen eller andra applikationer. Normalt används metadata för att beskriva innehållet och/eller strukturen för en viss datasamling ur något perspektiv.
Genom att använda metadata görs hantering kring uppföljning, tolkning, sökning och sortering enklare och effektivare.

Men varför nöja sig med detta!
XMP tillsammans med modulen ”Export” gör det även möjligt att styra och aktivera händelser och unikt anpassade funktioner tackvare metadatan.


PDF Engine är en modul till Lito DAM som låter systemet hantera en anvancerad färgstyrningen för alla filer som skall användas i produktion.

PDF Engine låter er arbeta smidigare och effektivare med era dokument och bilder. Ni lagrar allt till era projekt medianeutralt i Lito DAM både bilder, dokument, typsnitt, PDF-filer etc.

En smart funktion är att förhandsgranska alla era dokument och samtidigt se alla länkade filer till dokument direkt i Lito DAM. På så sätt får ni en bättre översikt samt historik på användningen av era bilder.
Vid produktion arbetar nu med era dokument lokalt i er dator, bilderna laddas ner lätt och lågupplöst för att det ska gå snabbt och smidigt i layoutarbetet. När arbetet är klart, laddar ni upp dokumentet där det matchas mot Lito DAM och bildlänkarna ersätts med högupplösta och anpassade bilder.

Det unika med den avancerade färgstyrningen i PDF Engine är produktionsflöden hos oss där ni kan anpassa det mediaoberoende material för ett stort antal tryckstandarder till alla jordens kontinenter. Alla separationsprofiler är skapade för att bibehålla samma ton och balans oavsett om ni skall göra t.ex. en annons för ett magasin eller en dagstidning.

Om ni skaffat modulen "SoftProof" så har ni tillsammans med PDF Engine det perfekta produktionsflödet som dessutom är ett effektivt och miljövänligt sätt att hantera godkännande processen för alla era produktioner!


SoftProof är en modul till Lito DAM som hanterar er godkännandeprocess och visar ditt provtryck digitalt.

Med SoftProof förenklar och förkortar ni ledtiderna i produktionsledet ytterligare!
Ni kan nu titta på högupplösta filer, zooma, navigera, placera virtuella noteringar, mäta densitet, se produktionsparametrar, bekräfta filer samt ‘chatta’ i realtid utan att behöva använda annan applikation – allt direkt via webben på ett ställe.

Med SoftProof kan ni betrakta Era provtryck digitalt istället för att skriva ut fysiska provtryck då färgerna simuleras efter vald tryckprofil samt papperstyp, den används som korrektur verktyg och godkännande hantering.

SoftProof är ett miljövänligt alternativ som innebär att ni minskar er negativa miljöpåverkan genom att spara in på pappersförbrukning och evt. resor för att kommentera fysiska prover.

Vi erbjuder i vårt paket en SoftProof-station. Vilket innebär en dator och en kalibrerad skärm som visar färger rätt samt en tillkopping av SoftProof programmet direkt i er Lito DAM.
Om ni skaffat modulen "PDF Engine" så har ni tillsammans med SoftProof det perfekta produktionsflödet!


Movie är en modul till Lito DAM som hanterar olika filmformat samt skapar filmer utifrån filer i er Lito DAM.

Förutom att ni via Lito DAM kan samla era filmformat så kan ni med modulen Movie även hantera och skapa egna in-house storyboards från existerande filer – som bilder, layout dokuments, PDF filer, HTML filer, ljud och många andra filformat – för att bibehålla kontrollen över den kreativa processen. Modulen stödjer förhandsvisningar för Flash SWF, HTML och MP3 files inne i Lito DAM.

Att skapa egna filmer sparar både tid och resurser för organisationen som ofta använder utomstående hjälp för denna typen av produktion. Oavsett om ni skapar en företagspresentation med era produkter eller skapar en reklamfilm för att exempelvis visa era tjänster, denna modul är ett väldigt enkelt och lätt verktyg att använda för det kreativa teamet och kräver inga förkunskaper inom filmproduktion.

Med befintligt material tillgängligt direkt via Lito DAM ger det er större kontroll över kostnader och tiden det tar att skapa filmprojekten utan att behöva några extra redigeringsprogram. En rad olika format finns att välja för att exportera ut era filmer så som QuickTime - MPEG4 Part 2 (.mov), MPEG4 - H264 (.mp4), Windows Media - WMV2 (.wmv) och Flash - FLV (.flv).


Export är en modul till Lito DAM där vi kan integrera er Lito DAM med andra system.

Med hjälp av olika automatiska flöden kan vi integera innehållet i Lito DAM med olika externa sytem som t.ex. affärssytem, PIM-system, webbsystem samt skapa ett ännu effektivare arbetsflöde kring bildhantingen.

Exportflödena varierar idag från kund till kund då den är skräddarsydd efter varje enskild kunds behov och önskemål. Med så kallade "actions and triggers", kan vi sätta upp flöden som sköter en mängd olika händelser med automatik. Om ni även skaffat modulen "XMP" kan vi styra olika önskade händelseförlopp via er metadata, vilket ger ytterligare en mängd utökade fördelar för effektiviseringen av ditt arbetsflöde.

Era möjligheter är oändliga!

Tillsammans med oss kan ni utvärdera era behov samt hitta de bästa lösningarna just för er!
Kontakta oss för mer information.


Allt på ett ställe, Lito DAM ger tid åt kreativt arbete

Kontakta oss för en gratis demo »