FÖRENKLA DIN FILHANTERING
OCH SPARA TID OCH PENGAR

Lito DAM är ett kraftfullt, webbaserat verktyg för digital hantering som är lätt att arbeta med, för flera olika användare samtidigt.
DAM står för Digital Asset Management.
Via vår mediabank kan du styra all filhantering på ett sätt som aldrig förr! Det finns möjlighet att styra vem som får se vad och hur ditt material får användas. Lito DAM kan användas som allt från ett enkelt bildarkiv till ett mer avancerat mediadelningssystem och produktionshantering.
Komplettera med otroligt nyttiga tilläggsmoduler så kan du styra hela din mediaproduktion på ett tidsbesparande och effektivt sätt!

Laptop image with Lito DAM displayed

Tillgängligt dygnet runt

Tillgång från olika
plattformar

Jobba var du vill! Det enda du behöver är en internet uppkoppling och tillgång till en webbläsare.

Dela enkelt, sänd
länkar, inte bilagor

Dela stora filer med hyperlänkar direkt ur systemet som enkelt laddas ner från internet och inte fyller din brevlåda.

Rättighets-
styrning

Grupprättigheterna ger dig möjlighet att styra åtkomsten av känslig information. Användarna ser bara de mappar och filer som de har rättighet till.


Konverteringsmotorn

Det riktigt smarta med mediabanken är konverteringsmotorn. Beroende på vad bilden ska användas till så optimeras den vid nerladdning till valt användningsområde.

Färgstyrning

Mediabanken kan ta hand om hela färgstyrningen av ditt mediaflöde. Vi arbetar med ett Secure Graphic Workflow som säkerställer ditt varumärke.Kraftfull sökmotor

Varje fil inom mediabanken blir indexerad och tillgänglig i vår kraftfulla sökmotor. Lito DAM stödjer läsning och skrivning av all metadata.Lagringsyta för alla filformat

Lito DAM blir din centrala lagringsplats för alla typer av filformat. Dessutom får du även relationer mellan bilder och dokument.

Intergration och distribution

Via API kommunicerar Lito DAM med de flesta system som du vill integera din mediabank med exempelvis affärssystem eller webbshop.

Säker lagring och backup

Mediabanken hanterar idag stora datamängder. Systemet är automatiserat att sköta backup för att säkerställa all din datalagring.

”En mediabank är ingen lyx utan en spargris för kostnadsmedvetna kunder.”

EXTRA MODULER

Gör din mediabank ännu mer användbar genom att koppla till moduler så du kan utnyttja Lito DAM till fullo.

XMP

Metadata funktionalitet.

Color Control

Produktion med avancerad färgstyrning.

SoftProof

Webbaserad godkännandeprocess.

Movie

Lagra, visa och skapa video format.

Export

Automatisering och integration.

InAlias

Användarregistrering.

XMP är en modul till Lito DAM som hanterar metadata funktioner till dina filer.

XMP som står för Extensible Metadata Platform, är ett rich-media format utvecklat av Adobe som tillåter desktop applikationer att bädda in information om filen direkt in i filen.
Mediabankensdatabas är utvecklad för snabbare sökning av stora filers information och tillhandahåller möjligheten att skapa egna skräddarsydda metadata fält. Mediabanken läser Adobes XMP, vilket tillåter att du kan läsa och skriva metadata direkt i vårt användargränssnitt och gör det på så sätt tillgängligt för användare världen runt.
Lito DAM och Adobe XMP används tillsammans för att förhöja ett existerande metadataarbetsflöde.

Användare kan arbeta med XMP metadata direkt via mediabanken utan att behöva använda Adobe filen eller andra applikationer. Normalt används metadata för att beskriva innehållet och/eller strukturen för en viss datasamling ur något perspektiv.
Genom att använda metadata görs hantering kring uppföljning, tolkning, sökning och sortering enklare och effektivare.

Men varför nöja sig med detta!
XMP tillsammans med modulen ”Export” gör det även möjligt att styra och aktivera händelser och unikt anpassade funktioner tackvare metadatan.


Color Control är en modul till Lito DAM som låter systemet hantera en anvancerad färgstyrningen för alla filer som skall användas i produktion.

Color Control låter dig arbeta smidigare och effektivare med dina dokument och bilder. Du lagrar allt till dina projekt medianeutralt i mediabanken både bilder, dokument, typsnitt, PDF-filer etc.

En smart funktion är att förhandsgranska alla dina dokument och samtidigt se alla länkade filer till dokument direkt i mediabanken. På så sätt får du en bättre översikt samt historik på användningen av dina bilder.
Vid produktion arbetar du med dina dokument lokalt i din dator, bilderna laddas ner lätt och lågupplöst för att det ska gå snabbt och smidigt i layoutarbetet. När arbetet är klart, laddar du upp dokumentet där det matchas mot mediabanken och bildlänkarna ersätts med högupplösta och anpassade bilder.

Det unika med den avancerade färgstyrningen i Color Control är produktionsflöden hos oss där du kan anpassa det mediaoberoende material för ett stort antal tryckstandarder till alla jordens kontinenter. Alla separationsprofiler är skapade för att bibehålla samma ton och balans oavsett om du skall göra t.ex. en annons för ett magasin eller en dagstidning.

Om du skaffat modulen "SoftProof" så har du tillsammans med Color Control det perfekta produktionsflödet som dessutom är ett effektivt och miljövänligt sätt att hantera godkännande processen för alla dina produktioner!


SoftProof är en modul till Lito DAM som hanterar din godkännandeprocess och visar ditt provtryck digitalt.

Med SoftProof förenklar och förkortar du ledtiderna i produktionsledet ytterligare!
Du kan nu titta på högupplösta filer, zooma, navigera, placera virtuella noteringar, mäta densitet, se produktionsparametrar, bekräfta filer samt ‘chatta’ i realtid utan att behöva använda annan applikation – allt direkt via webben på ett ställe.

Med SoftProof kan ni betrakta Era provtryck digitalt istället för att skriva ut fysiska provtryck då färgerna simuleras efter vald tryckprofil samt papperstyp, den används som korrektur verktyg och godkännande hantering.

SoftProof är ett miljövänligt alternativ som innebär att du minskar din negativa miljöpåverkan genom att spara in på pappersförbrukning och evt. resor för att kommentera fysiska prover.

Vi erbjuder i vårt paket en SoftProof-station. Vilket innebär en dator och en kalibrerad skärm som visar färger rätt samt en tillkopping av SoftProof programmet direkt i din mediabank.
Om du skaffat modulen "Color Control" så har du tillsammans med SoftProof det perfekta produktionsflödet!


Movie är en modul till Lito DAM som hanterar olika filmformat samt skapar filmer utifrån filer i din mediabank.

Förutom att du via Lito DAM kan samla dina filmformat så kan du med modulen Movie även hantera och skapa egna in-house storyboards från existerande filer – som bilder, layout dokuments, PDF filer, HTML filer, ljud och många andra filformat – för att bibehålla kontrollen över den kreativa processen. Modulen stödjer förhandsvisningar för Flash SWF, HTML och MP3 files inne i mediabanken.

Att skapa egna filmer sparar både tid och resurser för organisationen som ofta använder utomstående hjälp för denna typen av produktion. Oavsett om du skapar en företagspresentation med dina produkter eller skapar en reklamfilm för att exempelvis visa dina tjänster, denna modul är ett väldigt enkelt och lätt verktyg att använda för det kreativa teamet och kräver inga förkunskaper inom filmproduktion.

Med befintligt material tillgängligt direkt via mediabanken ger det dig större kontroll över kostnader och tiden det tar att skapa filmprojekten utan att behöva några extra redigeringsprogram. En rad olika format finns att välja för att exportera ut dina filmer så som QuickTime - MPEG4 Part 2 (.mov), MPEG4 - H264 (.mp4), Windows Media - WMV2 (.wmv) och Flash - FLV (.flv).


Export är en modul till Lito DAM där vi kan integrera din mediabank med andra system.

Med hjälp av olika automatiska flöden kan vi integera mediabankens innehåll med olika externa sytem som t.ex. affärssytem, PIM-system, webbsystem samt skapa ett ännu effektivare arbetsflöde kring bildhantingen.

Exportflödena varierar idag från kund till kund då den är skräddarsydd efter varje enskild kunds behov och önskemål. Med så kallade "actions and triggers", kan vi sätta upp flöden som sköter en mängd olika händelser med automatik. Om du även skaffat modulen "XMP" kan vi styra olika önskade händelseförlopp via din metadata, vilket ger ytterligare en mängd utökade fördelar för effektiviseringen av ditt arbetsflöde.

Dina möjligheter är oändliga!

Tillsammans med oss kan du utvärdera dina behov samt hitta de bästa lösningarna just för dig!
Kontakta oss för mer information.


InAlias är en modul till Lito DAM där en användaren kan ansöka om inloggningskonto till mediabanken.

Via ett webbformulär direkt på mediabankssiten kan användarna själva ansöka om ett konto till mediabanken genom att fylla i användarnamn, e-postadress och evt övrig info. Formuläret är GDPR (General Data Protection Regulation) vänligt och du måste acceptera en privacy policy innan du kan skapa ett konto. Kontot för användaren skapas med automatik och ett bekräftelsemeddelande sänds med e-post till den ansökande.
Att skapa användarkonton har aldrig förr varit så snabbt, effektivt och enkelt!

I dagens samhälle är vi tvingade att komma ihåg massor med pin koder och lösenord, vilket kan ibland bli problematiskt att minnas.
Har du glömt ditt lösenord? Fyll då bara i ditt användarnamn eller din epostadress du använt vid registrering och du får en verifikationskod skickad till dig så du bekräftar att det är du som begärt ett nytt lösenord. Efter du bekräftat så skickas ett nytt temporärt lösenordet till dig via e-post. Därefter kan du loggat in igen i DAM med ditt temporära lösenord och du kommer därefter få en fråga om att uppdatera lösenordet till ett personligt lösenord.

Ibland kan det även uppstå ett behov att en administratör ska kunna godkänna alla kontoansökningar. När användaren ansöker om ett konto så skickas ett e-post notfikation till administratören att hen ska logga in i DAM och där har hen ett verktyg för att bl.a. godkänna eller neka användaren access. Användaren får där efter ett bekräftelsemeddelande via e-post som talar om ifall hans ansökan blivit godkänd eller ej. Om användaren blivit godkänd, så får de även ett temporärt lösenord att logga in med.

Via InAlias finns även möjligheter att sätta upp tidsbegränsade konton. När en tidsbegränsning löpt ut så blir användaren blockerad från inloggning.

Kontakta oss för mer information.


Allt på ett ställe, Lito DAM ger tid åt kreativt arbete

Lito DAM med sina automatiserade funktioner sparar dig värdefull tid och du kan nå ut till marknaden snabbare.
• Ta bort manuella moment.
• Ger mer tid till kreativitet.
• Öka kvaliteten genom att alla jobbar lika.
• Skydda ditt varumärke.
• Ett system för alla flöden.

Kontakta oss för en gratis demo »